Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

[DOWNLOAD] "Förortshat" by Johanna Langhorst # Book PDF Kindle ePub Free

Förortshat

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Förortshat
  • Author : Johanna Langhorst
  • Release Date : January 20, 2013
  • Genre: Social Science,Books,Nonfiction,
  • Pages : * pages
  • Size : 1945 KB

Description

"De första Ären jag bodde i Tensta ljög jag nÀr folk frÄgade var jag bodde. Jag sa att jag bodde i Hjulsta, för det var nÀstan sant och fÀrre kÀnde till namnet Hjulsta, det hade inte lika dÄlig klang.
Jag flyttade till Tensta som nybliven mamma och tvingades ofrivilligt bort dÀrifrÄn 17 Är senare nÀr Àldsta sonen blev rÄnad, tvÄ gÄnger pÄ en mÄnad, precis utanför vÄrt hus.
Men det var nÄgot som skavde i mig, nÄgot mer Àn sorgen över att behöva lÀmna vÄrt hem och oron för att vi inte skulle lyckas hitta nÄgon likvÀrdig bostad nÄgon annanstans. Jag kunde inte tÄla att bara kasta allt överbord och lÀmna skeppet som en skrÀckslagen rÄtta. Jag behövde ta reda pÄ varför vi mÄste fly.
Hur blev det sÄ hÀr i Tensta? SÄ började min granskning av förorten, segregationen, Sverige, svenskarna och vÄrt förhÄllningssÀtt till de problem som finns i vÄrt land." Johanna Langhorst
I Förortshat blandar journalisten Johanna Langhorst intervjuer, personliga erfarenheter och analyser för att svara pÄ frÄgan om varför förorten Àr sÄ hatad och hur media och politiker styr vÄr bild av den segregerade förorten. Hon trÀnger in i den gömda svenska rasismen och frilÀgger den för allmÀn beskÄdan. Det Àr skrÀmmande men livsviktig lÀsning.


PDF Ebook Download "Förortshat" Online ePub Kindle